FENA Novost: Softić razgovarao s ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-11 13:20:48

Softić razgovarao s ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH

SARAJEVO, 11. novembra (FENA) – Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Safet Softić razgovarao je danas s ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hanijem Abdullahom M. Mominahom.

Tokom razgovora je istaknuto zadovoljstvo činjenicom da u odnosima dvije države nema otvorenih pitanja i da se oni mogu ocijeniti najvišom ocjenom.

Sagovornici su se, međutim, složili da treba ulagati dodatne napore kako bi dobri politički odnosi dvije zemlje rezultirati širenjem ekonomske saradnje Saudijske Arabije i Bosne i Hercegovine koja je još uvijek na skromnom nivou.

Također, pozdravljen je cijeli niz bilateralnih sporazuma o saradnji na kulturnom planu koji će, kako je rečeno, doprinijeti daljem jačanju prijateljskih veza Saudijske Arabije i BiH.

Ambasador Mominah posebno je naglasio potrebu jačanja veza između parlamenata dvije prijateljske zemlje na svim nivoima, a naročito kroz djelovanje parlamentarnih grupa prijateljstva – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) D.V.