FENA Novost: Prvi božićni sajmovi u Beču

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-11 17:17:33

Prvi božićni sajmovi u Beču

SARAJEVO, 11. novembra (FENA) – Najveći ovogodišnji adventski market je tradicionalni “Christkindlmarkt” ispred bečke Vijećnice koji će od 11. do 26. decembra biti otvoren za posjetitelje.

Broj postavljenih prodajnih mjesta na ovogodišnjem “Christkindlmarktu” iznosi 151, od kojeg je 19 iz oblasti ugostiteljstva.

Pored najvećeg u Beču se danas otvaraju i božićni sajmovi na trgu Am Hof sa 76 prodajnih mjesta, zatim na Stephansplatzu sa 41 prodajnim mjestom, te nešto manji “K.u.K” sa 18 prodajnih mjesta na Michaelerplatzu.

“Božićno selo” na Maria-Theresien-Platzu sa 72 prodajna mjesta bit će otvoreno 16. novembra, a dva dana kasnije Starobečki božićni sajam “Altwiener Christkindlmarkt” na trgu Freyung sa svojih 60 prodajnih mjesta, kao i “Božićno selo” kod dvorca Belvedere sa 41 prodajnim mjestom.

Ove godine će u Beču biti otvoreno 19 božićnih sajmova sa ukupno 937 prodajnih mjesta, a 160 od njih nudit će ugostiteljske usluge.

Prema ovogodišnjim novim odredbama jedan božićni sajam mora se sastojati od najmanje deset prodajnih mjesta, a trećina tih prodajnih mjesta se smije koristiti za ugostiteljstvo, saopćio je EUROCOMM-PR Sarajevo.

(FENA) H.D.