FENA Novost: Govedarica ne ide danas kod Dodika, predlaže svoje teme i novi susret

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-11 13:38:17

Govedarica ne ide danas kod Dodika, predlaže svoje teme i novi susret

BANJA LUKA, 11. novembra (FENA) – Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica neće se odazvati na današnji sastanak s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, već mu je predložio svoje teme za sastanak, koji bi bio javan i zatražio da mu Dodik do 14. novembra odgovori da li na to pristaje.

U pismu Govedarica je naveo da je primio Dodikov dopis u kojem ga informiše o temama za koje smatra da treba da budu u fokusu njihovih razgovora.

– Također smatram da treba imati u vidu i dodatne teme koje su od velikog interesovanja kada su u pitanju građani čiji ste predsjednik, a to je ustavna pozicija predsjednika RS-a, borba protiv kriminala i korupcije i stanje javnog duga RS-a – naveo je Govedarica u dopisu Dodiku.

Smatra da je njihov sastanak od velikog interesa za RS, a da bi izbjegli sve moguće spekulacije koje bi se mogle pojaviti u javnosti, predlaže da spomenuti susret bude obavljen uz prisustvo svih medija.

– Ne isključujem mogućnost da, ukoliko cijenite, organizujemo i televizijsku debatu o navedenim temama – naveo je lider SDS-a u dopisu entitetskom predsjedniku.

Dodika je zamolio da sve to razmotri i da svoj odgovor do 14.novembra u 15.00 sati.

(FENA) J.Č.