Panasonic OLED

Nove neslućene mogućnostri prozirnih ekrana (video)

21. vijek Tehnologija

Japanska tvrtka Panasonic je početkom ove godine na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu predstavila koncept prozirnog ekrana, na kojem je LED tehnologiju zamijenila OLED-om (sa samoosvjetljujućim pikselima), koji može biti u ‘prozirnom modu’, što znači da izgleda poput stakla kroz koje se može vidjeti sve u njegovoj pozadini.

Tako je Panasonic napravio prvi ‘nevidljivi’ televizor, koji je u samo nekoliko mjeseci unaprijedila, pa je njegovu sliku gotovo nemoguće razlikovati od one na postojećim televizorima.

Prošlog mjeseca tvrtka je mogućnosti prozirnog ekrana predstavila u kratkom videu, u kojem možemo vidjeti TV budućnosti (recimo, postavljenog kao klizna vrata uz regalu), ali i neke druge ideje za primjenu inovativne tehnologije – kao što su vrata frižidera, koja će vam dati sve informacije i preporuke u vezi sa sadržajem tog kućanskog uređaja.

Prozirni TV je još u fazi prototipa i, kako je objavljeno, nije vjerojatno da će se pojaviti u prodaji još barem tri godine, ali se na potpuno novi svijet tehnologije u svojim domovima već možete pripremati.

Pogledajte kako to izgleda.

https://youtu.be/r4UTQUzpPho