FENA Novost: Sutra sjednica Vijeća ministara BiH

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-09 15:14:09

Sutra sjednica Vijeća ministara BiH

SARAJEVO, 9. novembra (FENA) – Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na sutrašnjoj sjednici trebalo bi razmatrati Nacrt sporazuma o finansiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje BiH – Crna Gora za 2016. između Evropske komisije, BiH i Vlade Crne Gore, s Osnovama za pokretanje postupka za zaključivanje navedenog sporazuma.

Na predloženom dnevnom redu je i Nacrt osnova za pokretanje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade SR Njemačke o zapošljavanju članova porodica osoblja diplomatske misije ili karijernih konzularnih predstavnika, te Nacrt osnova za pristupanje Bosne i Hercegovine Zajedničkom protokolu o primjeni Bečke konvencije i Pariške konvencije.

Također, planirano je razmatranje Prijedloga odluke o dodjeli sredstava iz granta za sufinansiranje projekata institucija kulture u Bosni i Hercegovini za 2016. i Prijedloga odluke o rasporedu preostalih sredstava tekućeg granta “Sufinansiranje sportskih manifestacija” za 2016., najavljeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

(FENA) H.D.