FENA Novost: Suradnja BiH i Francuske u borbi protiv terorizma i krijumčarenja oružja

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-09 12:59:02

Suradnja BiH i Francuske u borbi protiv terorizma i krijumčarenja oružja

SARAJEVO, 9. studenoga (FENA) – V.d. glavna tužiteljica Gordana Tadić, sa suradnicima, sastala se s delegacijom pravosudnih i sigurnosnih institucija i dužnosnicima veleposlanstva Republike Francuske u BiH, na čelu s  Frédéricom Doidyom, direktorom francuskog Centralnog ureda za borbu protiv organiziranog kriminala (OCLCO).

Središnje teme sastanka, odnosile su se na suradnju u borbi protiv terorizma, kao i borbi protiv krijumčarenja oružja, streljiva ili proizvoda dvojne namjene, u čemu je već u konkretnim predmetima ostvarena suradnja, kao i borbi protiv drugih kaznenih djela iz oblasti prekograničnog kriminala.

Tužiteljstvo BiH surađuje s partnerskim institucijama iz Republike Francuske i drugih zemalja EU, u okviru zajedničkih aktivnosti u borbi protiv terorizma, u vezi s sudjelovanjem na stranim ratištima Sirije i Iraka, kao i u borbi protiv krijumčarenja oružja, eksploziva, steljiva i druge vojne opreme, zaostale iz rata u BiH.

S vlastima Francuske ostvarena je i suradnja u borbi protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, u okviru predmeta kodnog naziva „CD“.

Na sastanku su dogovoreni modaliteti nastavka suradnje agencija za provođenje zakona u budućnosti, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

(FENA) J.Č.