FENA Novost: Bosić: U izvještaju se veoma pozitivno ocjenjuje rad Parlamenta

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-09 18:13:45

Bosić: U izvještaju se veoma pozitivno ocjenjuje rad Parlamenta

SARAJEVO, 9. novembra (FENA) – Članovi Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH sastali su se danas popodne sa šefom Delegacije EU i specijalnim predstavnikom EU u BiH ambasadorom Lars-Gunnarom Wigemarkom.

Zbog ovog sastanka data je pauza u zasjedanju Predstavničkog doma, a nakon pauze predsjedavajući Doma Mladen Bosić je kazao poslanicima da je Wigemark parlamentu uručio izvještaj o stanju u BiH.

– U izvještaju se veoma pozitivno ocjenjuje rad ovog parlamenta – kazao je Bosić.

Ambasador Lars-Gunnar Wigemark poručio je danas u Sarajevu da Izvještaj EU o BiH za ovu godinu može biti dobra osnova za daljnji rad, ali i istaknuo da je još mnogo toga ostalo da se uradi na evropskom putu BiH.

– Pridruživanje je proces koji uključuje cijelo društvo, niko u svemu tome ne može ostati imun na neminovne promjene. Puno posla je pred nama, EU nastavlja pružati podršku BiH. Za mjesec dana stići će i upitnik za BiH, a najvažnije je da imamo kontinuiranu provedbu reformi – kazao je Wigemark na pres-konferenciji nakon što je Izvještaj EU predao predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću.

(FENA) H.D.