FENA Novost: Kineska ambasada u BiH pomaže rad Centralne kuhinje Crvenog križa KS

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-08 12:35:51

Kineska ambasada u BiH pomaže rad Centralne kuhinje Crvenog križa KS

SARAJEVO, 8. novembra (FENA) – Ambasada Narodne Republike Kine u BiH je za sve porodice (558 porodica), koji primaju topli obrok u Centralnoj kuhinji Crvenog križa Kantona Sarajevo, osigurala pakete s prehrambenim artiklima (ulje, šećer i mlijeko).

Vrijednost ove donacije je oko 11.000 KM, a podjela paketa počet će u četvrtak, 10. novembra korisnicima na punktu Trg heroja br. 45 u općini Novo Sarajevo.

Prisustvovat će ambasadorica NR Kine u BiH Chen Bo sa saradnicima, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, kantonalna ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Amela Dautbegović, predstavnici Društva Crvenog krsta/križa BiH, Crvenog križa FBiH, Crvenog križa KS i Općinske organizacije Crvenog križa Novo Sarajevo.

U narednim danima bit će realizirana podjela paketa korisnicima toplog obroka na ostalih 18 punktova u sedam općina KS, najavljeno je iz Crvenog križa KS.

Ističe da se u Centralnoj kuhinji u ovom mjesecu priprema 1.622  obroka hrane dnevno. Hranu vozilima distribuiraju na 19 punktova u sedam općina Kantona Sarajevo – Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža, Ilijaš i Vogošća.

Iz Crvenog križa KS navode da je Ambasada NR Kine u BiH, pored donacije paketa, u ovoj godini za Centralnu kuhinju Crvenog križa KS dosad donirala sredstva u vrijednosti 18.858,06 KM.

Od navedene donacije izvršena je adaptacija Centralne kuhinje.

(FENA) L.A.