FENA Novost: Gierlinger: BiH je naš najveći protivnik u borbi za drugo mjesto

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-05 15:43:50

Gierlinger: BiH je naš najveći protivnik u borbi za drugo mjesto

SARAJEVO, 5. novembra (FENA) – Rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Austrije sutra će u Sarajevu igrati drugi meč kvalifikacija za nastup na evropskom prvenstvu u Hrvatskoj 2018. godine. 

Oba tima su u prvom kolu upisala poraze. BiH je poražena u gostima od favorita grupe Španije, dok je Autrija iznenađujuće izgubila od selekcije Finske.

Pomoćni trener austrijske reprezentacije Erwin Gierlinger rekao je da je razlika u susretima prvog kola što je BiH mogla očekivati da će izgubiti od favorizovane Španije, dok poraz od Finske Austrijanci nisu očekivali.

– Bili smo razočarani nakon tog poraza, Fince smo prije tog meča dobili nekoliko puta. Sada nas očekuje utakmica protiv mnogo jače selekcije Bosne i Hercegovine. Očekujemo veoma tešku utakmicu, pogotovo jer se igra u Sarajevu. Dobro smo se pripremili, ali morat ćemo igrati naš najbolji rukomet ako želimo imati šansu da ostvarimo pobjedu – rekao je Gierlinger. 

Naglašava da je Španija od početka kvalifikacija izraziti favorit za osvajanje prvog mjesta, te da očekuje da će se za drugo mjesto koje vodi u baraž boriti Austrija i BiH, iako Finska nikada nije bila lagan protivnik.

– U proteklim godinama smo nekoliko puta igrali protiv Finske i nikada nismo izgubili, iako su uvijek bili težak protivnik. Mislim da će se ipak Austrija i BiH boriti za drugo mjesto, a Španija ne bi trebala imati problema da izbori direktan plasman na takmičenje – zaključio je Austrijanac.

Utakmica između rukometnih reprezentacija BiH i Austrije će biti odigrana sutra od 20 sati u sarajevskoj Skenderiji.

(FENA) H.D.