FENA Novost: Zenica domaćin “Regionalnog foruma mladih”

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-04 12:15:00

Zenica domaćin “Regionalnog foruma mladih”

ZENICA, 4. novembra (FENA) – Grad Zenica će, u okviru projekta Evropskog parlamenta mladih, biti domaćin “Regionalnog foruma mladih” tokom kojeg će se srednjoškolcima na praktičan način približiti rad diplomata i Evropskog parlamenta.

Učesnici će biti u mogućnosti da sudjeluju u razmjeni ideja, procesu glasanja i pisanju rezolucija, te da na zanimljiv način prošire svoje znanje, vidike, ostvare kontakte i steknu nova prijateljstva. Ovo iskustvo će ih zasigurno motivirati na angažman kako u lokalnoj zajednici, tako i šire.

– Cilj ‘Regionalnog foruma’ je podizanje svijesti mladih o vlastitim mogućnostima i utjecaju na globalnu politiku. Da podstiče na razmišljanje i motivira mlade da se više angažiraju, da vide Evropu sa svim problemima s kojima se susreće iz druge perspektive, vidjevši i rješenja – istakla je PR menadžer Regionalnog ureda Zenica – EPM Teona Nešović.

Održavanjem “Regionalnog foruma” nastoji se kod srednjoškolaca poboljšati vještine liderstva i organizacije, razviti kulturu dijaloga, ali i osjećaj odgovornosti za svijet u kojem žive.

Najavljeno je da će se “Regionalni forum mladih”, kao trodnevna simulacija Evropskog parlamenta koja približava mladima rad diplomata i njihovu ulogu, održati u Zenici od 18. do 20. novembra.

(FENA) H.D.