FENA Novost: Zajednička sjednica prethodnog i novog saziva Općinskog vijeća Centar

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-03 14:51:01

Zajednička sjednica prethodnog i novog saziva Općinskog vijeća Centar

SARAJEVO,  3. novembra  (FENA) – U Općini Centar Sarajevo danas je održana zajednička sjednica prethodnog i novoizabranog saziva Općinskog vijeća Centar.

Novoizabrani načelnik središnje sarajevske općine Nedžad Ajnadžić  je uz riječi zahvalnosti vijećnicima prethodnog saziva za saradnju i doprinos radu Općinskog vijeća Centar, zaželio novom sazivu uspješan rad u interesu građana Općine Centar.

Na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini koji su održani 2. oktobra ove  godine, prema potvrđenim rezultatima koje je objavila Centralna izborna komisija BiH, za načelnika Općine Centar građani su od devet kandidata izabrali Nedžada Ajnadžića koji je kao zajednički kandidat SDA/SBB dobio 8.048 glasova stanovnika Općine.

Za sastav Općinskog vijeća Centar Sarajevo, Stranka demokratske akcije je dobila deset mandata, Naša stranka šest, Demokratska fronta pet, Socijaldemokratska partija BiH četiri, Savez za bolju budućnost-Fahrudin Radončić tri, Stranka penzionera/umirovljenika BiH dva i Građanski savez jedan vijećnički mandat.

U novi saziv Općinskog vijeća Centar su izabrani – iz SDA Mustafa Mulić, Velija Katica, Abid Jusić, Hamdija Hasanović, Sejad Đozo, Edin Mirojević, Salko Pašović, Senada Bosno, Amra Alajbegović i Lejla Khattab; iz Naše stranke Amra Zulfikarpašić, Amela Kuskunović, Nihad Uk, Samir Fazlić, Lamija Tiro i Anton Rajić; iz DF Denis Challenger, Edin Abdurahmanović, Dževad Topić, Sead Srna i Karolina Karačić; iz SDP Benjamin Isović, Igor Stojanović, Miro Lazović i Dragan Stevanović; iz SBB Amer Kapo, Sulejman Haljevac i Haris Mujanović; iz Stranke penzionera Ahmed Gerin i Sonja Akšamija, a iz Građanskog saveza Nuko Grebović.

Nakon zajedničke sjednice održan je i sastanak predstavnika svih parlamentarnih stranaka na kome je  dogovoreno da će konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Centar, na kojoj će između ostalog biti izabrano i novo rukovodstvo Vijeća, biti održana 14. ili 16. novembra ove godine, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) L.A.