FENA Novost: Hanka Paldum zaštitno lice kompanije Sprind

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-03 13:25:12

Hanka Paldum zaštitno lice kompanije Sprind

SARAJEVO, 3. novembra (FENA) – Poznata interpretatorica bosanske sevdalinke Hanka Paldum postala je zaštitno lice Prehrambene industrije Sprind d.d. Sarajevo.

Iako ova kompanija posluje od 1982. godine ovo je prvi put da ima zaštitno lice.

– Tražili smo osobu koja njeguje tradiciju BiH, ali isto tako prati savremene tokove i koja je, uz sve to,  jako uspješna u onome što radi. Cilj nam je da na ovaj način, uz tri nova spota – za jufku, hljeb i kolače – utječemo na svijest potrošača da kupuju domaće i ono što je kvalitetno – kazala je brand menadžerica u Sprindu Lamija Isaković.

Također, na pres-konferenciji u Art Kući sevdaha u Sarajevu, danas je predstavljen i novi slogan komapnije koji glasi: „Recept dobre sofre“.

Obraćajući se prisutnima, Paldum je kazala da joj je čast što je postala zaštitno lice uspješne kompanije kakav je Sprind te da baštinjenje starih bosanskih specijaliteta predstavlja njen način življenja.

–  Sprind je nešto što je originalno, tradicionalno, ali je i dobar pomagač savremenoj ženi u kuhinji, u nedostatku vremena. Zato pozivam sve da podrše naše domaće  i kvalitetne proizvode – kazala je, između ostalog,  Paldum.

Prema današnjim najavama, već su pripremljene  fotografije za bilborde s Hankinim likom, spotovi i radio džinglovi, a uskoro će diljem BiH biti organizirana i prigodna druženja sa građanima.    

Sprind d.d. je kompanija osnovana 1982.godine, sa godišnjom proizvodnjom višom od  6.000 tona, a danas predstavlja jednog od najvećih proizvođača prehrambenih proizvoda u Bosni i Hercegovini. U svojoj osnovnoj djelatnosti Sprind  raspolaže najsavremenijom opremom za proizvodnju svih vrsta hljeba i peciva, polugotovih duboko zamrznutih jela na bazi lisnatog i kvasnog tijesta, jufki, pita, sendviča i slastičarskih proizvoda.

Prilagođeno specifičnim potrebama te različitim ciljnim grupama, Sprindovi pekarski proizvodi dostupni su kao gotovi (svježi) te kao polugotovi i duboko zamrznuti proizvodi.

(FENA) D.V.