FENA Novost: Skupština Udruženja psolodavaca komunalne privrede FBiH

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-02 11:30:46

Skupština Udruženja psolodavaca komunalne privrede FBiH

SARAJEVO, 2. novembra (FENA) – Skupština Udruženja/Udruge poslodavaca komunalne privrede Federacije Bosne i Hercegovine najavljena je za sutra. 

Osim predstavnika članica asocijacije iz svih deset kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine, na zasjedanje Skupštine pozvani su i predstavnici Kantona Sarajevo i Vlade FBiH.

Na ovim skupovima se aktivno radi na rješenjima i poduzimanju aktivnosti za donošenje zakona i suštinskih promjena uslova u kojima posluju komunalna preduzeća u FBiH.

Stanje u komunalnoj privredi Federacije BiH je zbir nagomilanih, godinama nerješavanih problema, zbog čega je komunalna privreda dovedena u izuzetno teško stanje s nepopravljivim posljedicama koje treba hitno rješavati.

Udruženje/Udruga poslodavaca komunalne privrede osnovano je u oktobru 1999. godine sa 32 članice (s oko 3.000 uposlenih), dok danas ima 72 članice s oko 8.000 uposlenih iz svih deset kantona Federacije BiH. 

Članovi su kadrovi s višegodišnjim iskustvom koji mogu doprinijeti predlaganju rješenja za nagomilane probleme u komunalnim preduzećima.

– Želimo pomoći u edukaciji naših članica organizovanjem stručnih seminara i tematskih sjednica te izradi dokumenata i prijedloga zakonskih rješenja – saopćeno je iz Udruženja.

Stalna aktivnost stručnih timova, komisija i radnih grupa je praćenje zakonske regulative kao osnovice uslova i ambijenta za poslovanje javnih komunalnih preduzeća u FBiH.

(FENA) E.F.