FENA Novost: Općina Kakanj i ove godine osigurala besplatan prijevoz na Ponijere

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-02 12:05:22

Općina Kakanj i ove godine osigurala besplatan prijevoz na Ponijere

SARAJEVO, 2. novembra (FENA) – Općina Kakanj i ove godine pokrenula je projekt besplatanog prijevoza, u dane vikenda, iz grada do izletišta Ponijeri i nazad.

Iako su s tom praksom kretali od januara, ove godine su počeli dva mjeseca ranije.

Glasnogovornik Općine Evelin Memić Feni je kazao da na ovaj način svim građanima žele omogućiti vikend u prirodi i odlazak iz gradske sredine u kojima se uskoro očekuju zagađenja zraka.

– Također, putem ovog projekta, u vrijeme zimskih dana, nastojimo omogućiti svima da uživaju u snijegu i sadržajima koje imaju Ponijeri – istakao je Memić.

Ponijeri, izletište udaljeno 20-ak kilometara od Kaknja, na 1.000 metara nadmorske visine, postaje sve popularnija destinacija za Kakanjce, ali i goste iz okolnih mjesta. 

Općina besplatnim prijevozom nastoji doprinijeti razvijanju turizma na tom izletištu, a Memić kaže da svaki vikend Ponijeri bilježe sve veći broj posjetilaca.

– Oni koji imaju prijevoz svaki vikend idu gore, a naša praksa je pomogla i onima koji nemaju svoje vozilo da ga posjete – rekao je Memić.

Dodao je da svake subote i nedjelje imaju po nekoliko rezerviranih autobusa. Prijavljuju se pojedinci, ali i grupe kao što su školski razredi ili grupe penzionera.

(FENA) E.F.