FENA Novost: Nije razmatran stečaj u Olimpijskom centru ‘Jahorina’

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-02 10:19:49

Nije razmatran stečaj u Olimpijskom centru ‘Jahorina’

BANJA LUKA, 2.novembra (FENA) – Iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske (RS) odbacili su tvrdnje da je razmatran mogući stečaj u Olimpijskom centru (OS) „Jahorina“.

-Ne tako dobri rezultati poslovanja OC “Jahorina“ uzrokovani, prije svega, nepovoljnim klimatskim uslovima i tzv.zelenim zimama, ali i dugogodišnjim sudskim sporovima predstavljaju ograničavajuće faktore razvoja turizma na Jahorini – navode iz Ministarstva trgovine i turizma.

U skladu sa svojim nadležnostima, kako dodaju, čini sve da pomogne u otklanjanju navedenih problema, a jedan od dokaza je i riješen problem višemilionskog spora s firmom „Upi“ iz Istočnog Sarajeva, dok je rješavanje spornih pitanja vezanih za Investiciono razvojnu banku RS-a u toku.

Nesporan je interes Vlade RS-a o opstanku Jahorine kao destinacije, te iz resornog ministarstva navode da stečaj OC “Jahorina“, koji se pominje u današnjem tekstu jednih dnevnih novina, nije bila razmatrana opcija.

-Potencijalno partnerstvo sa ‘Skijalištima Srbije’ još je aktuelno, još čekamo odgovor na Pismo namjere koje je Vlada Republike Srpske poslala Vladi Republike Srbije – navode iz entitetskog resornog ministarstva.

Dodaju da OC „Jahorina“ predstavlja strateški važno preduzeće za RS, koje je kao takvo markirano u svim važnim dokumentima koji podrazumijevaju razvoj turizma na ovoj perspektivnoj planinskoj destinaciji.

(FENA) E.F.