FENA Novost: Saradnja Univerziteta u Sarajevu i Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-01 15:38:52

Saradnja Univerziteta u Sarajevu i Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije

SARAJEVO, 1. novembra (FENA) – Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah bin Mohammed Mominah posjetio je Univerzitet u Sarajevu gdje se susreo s rukovodstvom UNSA, rektorom Rifatom Škrijeljom i timom prorektora, saopćeno je iz Rektorata UNSA.

Uz izraženu otvorenost za nastavak dosadašnje uspješne saradnje između Univerziteta u Sarajevu i Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u BiH, u toku susreta su vođeni razgovori o ostvarivanju i intenziviranju saradnje između Univerziteta u Sarajevu i univerziteta u Kraljevini Saudijskoj Arabiji, te razmatrani mogući modaliteti akademske i kulturne saradnje.

Posebna pažnja tokom susreta posvećena je  projekatu „Biblioteka Univerziteta u Sarajevu“ čija je realizacija u toku uz finansijsku podršku Kraljevine Saudijske Arabije. Uz informacije o aktivnostima na realizaciji navedenog projekta, istaknuto je da se radi o najvećem i najskupljem projektu koji je jedna zemlja ponudila Univerzitetu u Sarajevu.

Realizacija projekta izgradnje biblioteke je značajna za UNSA , Kanton Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu, a posebno za studente kojima će na ovaj način biti osigurani idealni uvjeti za uspješan studij.

Zahvaljujući grantu Saudijskog fonda za razvoj Kraljevine Saudijske Arabije, Biblioteka Univerziteta u Sarajevu će biti prvi novoizgrađeni objekt u Kampusu Univerziteta u Sarajevu, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Univerziteta.

(FENA) M.B.