FENA Novost: Delegacija KJKP ¨Vodovod i kanalizacija¨ u posjeti Općini Vogošća

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-01 17:06:40

Delegacija KJKP ¨Vodovod i kanalizacija¨ u posjeti Općini Vogošća

SARAJEVO, 1. novembra (FENA) – Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić primio JE direktora KJKP “Vodovod i kanalizacija” Nezira Hadžića i izvršnog direktora za vodovodni sistem Kenana Đipu.

Tokom sastanka razgovaralo se o općem stanju vodosnabdijevanja na području općine Vogošća, o projektima koji su u realizaciji kao i o projektima koji su planirani da se realizuju naredne godine.

– Općina Vogošća ima dosta problema sa vodosnabdijevanjem, na rješavanju tih problema se radi svakodnevno i mi imamo viziju rješenja tih problema. U zadnje vrijeme su primjetne pozitivne promjene koje se dešavaju u KJKP “Vodovod i kanalizacija”. Ovaj sastanak je samo jedan u nizu koji mi kao Općina imamo s predstavnicima ViK-a. Trenutno se provodi nekoliko značajnih projekata, jedan od njih  je i projekat unapređenja ukupnog stanja vodosnabdijevanja naselja Gornja Jošanica, čijom će realizacijom biti stvoreni preduslovi za adekvatno napajanje lokalnog vodovoda u  Kremešu gdje bi bio riješen problem vodosnabdijevanja oko 150 domaćinstava. Pored ovog projekta u završnoj fazi je i projekat zamjene azbestno-cementnog cjevovoda u naselju Blagovac-Rosulje – istakao je načelnik Smajić.

Općina Vogošća već duži period nastoji da se Peračko vrelo s aspekta bilansa voda uvrsti u vodosnabdijevanje općine Vogošća u punom kapacitetu, jer bi na taj način bio riješen problem redukcija.

Direktor Hadžić je ocijenio da su ovakvi sastanci neophodni i da se samo zajedničkom saradnjom kao i blagovremenim projektovanjem i planiranjem može doći do unapređenja cjelokupnog sistema i rješavanja problema u vodosnabdijevanju i time olakšaju svakodnevne životne aktivnosti građana Vogošće, saopćeno je iz Kabineta načelnika Općine Vogošća.

(FENA) H.D.