FENA Novost: Vučić: Plašim se da ćemo teško otkriti tko je ostavio oružje

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-31 17:38:25

Vučić: Plašim se da ćemo teško otkriti tko je ostavio oružje

BEOGRAD/HAMBURG, 31. listopada (FENA) Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u ponedjeljak u Hamburgu kako se plaši da će državni organi teško otkriti tko su osobe koje su ostavile oružje u blizini njegove obiteljske kuće u Jajincima kod Beograda.

“Vjerujem službama i državi Srbiji, ali se plašim da ćemo teško otkriti tko su osobe koje su tu donijele to oružje i u koje svrhe je bilo donijeto”, rekao je Vučić novinarima u Hamburgu, prenose Večernje novosti. 

Dodao je kako mu slučaj izgleda komplicirano da bi bio lako riješen.

S druge, pak, strane ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je kako su na oružju pronađenog kod obiteljske kuće Aleksandra Vučića pronađeni DNK tragovi najmanje tri osobe. 

Po njegovim riječima, radi se o djelomičnim tragovima koji se preklapaju i njihova identifikacija neće biti laka.

Stefanović kaže kako nisu svi tragovi nađeni i na oružju i na municiji i da su neki nađeni jedni preko drugih, pa je teško izdvojiti jedan DNK koji bi mogao da se koristi za uspoređivanje. On je, međutim, naveo kako će policija pokušati da drugim metodama dođe do uzorka za uspoređivanje i da će onda pokušati da ga usporedi s parcijalnim tragovima nađenim na oružju.

Govoreći o pravcima istrage, Stefanović je rekao kako se u razgovoru sa stručnjacima došlo do zaključka da je malo vjerojatno da je neko donio to naoružanje u šumu u Jajincima kod Beograda samo da bi ga tu odložio.

“Nije logično ni po jednom parametru, niti je vjerojatno… Pratili smo sve mogućnosti i pravce (istrage) ali je malo vjerojatno da se to dogodi. Inače, imamo dva ili tri moguća scenarija”, rekao je Stefanović.

 Ustvrdio je kako će policija učiniti sve što može da riješi taj slučaj, no da ne može kazati da je taj slučaj jednostavan i da će ga lako riješiti.

Podsjećamo, u blizini obiteljske kuće srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u Jajincima kod Beograda u subotu su otkriveni sanduci puni oružja – raketni bacač zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, četiri ili pet metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

 

(FENA) I.B.