FENA Novost: U Podgorici NATO vježba o upravljanju izvanrednim situacijama        

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-31 12:51:12

U Podgorici NATO vježba o upravljanju izvanrednim situacijama        

 

PODGORICA, 31. listopada (FENA) – Pomoćnik zamjenika glavnog tajnika NATO John Mance otvorio je danas u Podgorici međunarodnu terensku vježbu upravljanja posljedicama izvanrednih situacija na kojoj sudjeluje 32 države NATO-a i partnerske zemlje.     

“Uspjeh NATO-a i njegovih partnera je zasnovan na nečemu daleko višoj od dijaloga između naših lidera. On se temelji na prijateljstvu mnogih muškaraca i žena koji su pozvani da rade zajedno u teškim vremenima”, rekao je Mance, prenosi Radio-televizija Crne Gore.    

  On kaže da su vježbe poput ove u Podgorici oličenje euroatlantske veze koja postoji između saveznika i partnera, kao i solidarnost i uzajamnu obvezu koju ta veza predstavlja.     

 U vježbi koja traje do 4. studenog sudjeluje 680 ljudi, a organiziraju je Euroatlantski centar za koordinaciju odgovora na katastrofe (EADRCC) i Direktorat za izvanredne situacije Ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore.  

 To je 16. terenska vježba koju organizira EADRCC-a od 2000. godine i prva takve vrste u Crnoj Gori.

 Ekipe uvježbavaju mehanizme odgovora u slučaju katastrofe i pokazat sposobnost da zajedno učinkovito rade u izvanrednim situacijama.

(FENA) G.P.