FENA Novost: Svjetski dan animacije obilježen kreativnom radionicom ‘Animaday’

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-31 17:08:09

Svjetski dan animacije obilježen kreativnom radionicom ‘Animaday’

SARAJEVO, 31. oktobra (FENA) – Više od 30 učenika u okviru kreativne radionice ”Animaday” učili su o procesu stvaranja animiranog filma i izrade GIF-ova, u povodu Svjetskog dana animacije.

Učesnici su radili osnovne vježbe za animatore. Pravili su flip book, crtali kadar po kadar, kreirali vlastite likove na temu ekologije i ekološke osviještenosti. Drugi dio radionice bio je posvećen izradi GIF-a, a tom prilikom su učesnici, podijeljeni u manje grupe, mogli odabrati šta žele animirati. Na kraju radionice, podijeljeni su im certifikati.

– Učesnici su pokazali veliko interesovanje za animaciju. Imali su priliku naučiti osnove animiranja. Nadam se da će u budućnosti nastaviti s profesionalnim usavršavanjem jer imaju talenta i vole crtanje – kazala je voditeljica radionice Dženana Haračić.

Radionica Animaday održana je u Sarajevu za učenike od 13 do 18 godina, u okviru Projekta ”Obojimo i uljepšajmo naš grad”, koji ima za cilj ukazati djeci i mladima na značaj zaštite okoliša i vlastitog doprinosa boljem i ljepšem životnom okruženju, saopćeno je iz Udruženja ”Pixel”.

(FENA) H.D.