FENA Novost: Stefanović: Najmanje tri osobe dovedene u vezu s oružjem

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-31 13:09:37

Stefanović: Najmanje tri osobe dovedene u vezu s oružjem

BEOGRAD, 31. listopada (FENA) – Srbijanski ministar policije Nebojša Stefanović potvrdio je danas da su na oružju nađenom u blizini obiteljske kuće premijera Aleksandra Vučiha u Jajincima nađeni DNK tragovi najmanje tri osobe.

 “Nađeni su miješani, parcijalni tragovi”, rekao je ministar Stefanović ističući kako su ti tragovi bili jedni preko drugih i da će ih biti teško uzorkovati i identificirati, prenosi beogradski mediji.

 On je, međutim, naveo da će policija pokušati da drugim metodama sada dođe do uzorka za uspoređivanje i da će onda pokušati da ga usporedi s parcijalnim tragovima nađenim na oružju.

 Govoreći o pravcima istrage, Stefanović je rekao da se u razgovoru sa stručnjacima došlo do zaključka kako je malo vjerojatno da je netko donio to naoružanje u šumu u Jajincima kod Beograda samo da bi ga tu odložio.

 “Nije logično ni po jednom parametru, niti je vjerojatno… Pratili smo sve mogućnosti i pravce (istrage) ali je malo vjerojatno da se to dogodi. Inače, imamo dva ili tri moguća scenarija”, rekao je Stefanović.

 U blizini obiteljske kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima kod Beograda u subotu su otkriveni sanduci puni oružja – raketni bacač „zolja“, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, četiri ili pet metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

 

(FENA) G.P.