FENA Novost: Ivona Čavar na Svjetskom karate prvenstvu osvojila broncu

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-31 09:14:32

Ivona Čavar na Svjetskom karate prvenstvu osvojila broncu

MOSTAR, 31. listopada (FENA) – Na jučer završenom Svjetskom prvenstvu u karateu, održanom u Linzu, reprezentativka Bosne i Hercegovine Ivona Čavar, članica Sveučilišnog karate kluba “Neretva” Mostar, osvojila je brončanu medalju u pojedinačnim borbama, kategorija do 68 kilograma.

Čavar je do odličja došla kroz repasaž, nakon što je u 4. kolu, nakon neriješenog ishoda na izjašnjenje sudaca, izgubila meč od predstavnice Danske Pedersen Katrine, koja se kasnije plasirala u finale te tako povukla bh. reprezentativku u borbu za brončano odličje.

U repasažu Čavar je bila bolja od Čilenake Li Zhang Susana Yvette te Norvežanke Brunstad Gitte, priopćeno je iz Karate saveza BIH.

Zapažen nastup na Svjetskom prvenstvu imali su i član Karate kluba “Champion” Ilidža Haris Sujković, koji je kategoriji borbe preko 84 kilograma osvojio peto mjesto, te Ajla Mahmutović iz Sveučilišnog karate kluba “Neretva” Mostar, koja je u kategoriji borbe do 50 kilograma osvojila sedmo mjesto.

Sa sigurnošću se može reći da karate sport u BiH ima sjajnu perspektivu, što pokazuje svojim kontinuiranim rezultatima, a zasigurno bi rezultati bili mnogo bolji, ukoliko bi nadležne institucije sporta pokazale malo više sluha za vrhunski sport, u konkretnom slučaju karate sport, odnosno Karate savez BiH, navodi se u priopćenju.

 

(FENA) R.G.