FENA Novost: Zapaljene svijeće za preminule branitelje HVO Sarajevo i HB ‘Kralj Tvrtko’

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-30 11:37:06

Zapaljene svijeće za preminule branitelje HVO Sarajevo i HB ‘Kralj Tvrtko’

SARAJEVO, 30. listopada (FENA) – U povodu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, izaslanstvo Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo danas je na Groblju “Sveti Josip” u Sarajevu, položilo vijenac i zapalilo svijeće za sve poginule i preminule branitelje HVO Sarajevo i Hrvatske brigade “Kralj Tvrtko”.

Predsjednik Udruge Vladimir Džakula, inače najmlađi sudionik čuvene Pofalićke bitke, podsjetio je tom prigodom kako je vojno-politička organizacija HVO Sarajeva, utemeljena u okviru Hrvatskog gospodarskog društva BiH, na samom početku agresije na BiH stala na branik Sarajeva i domovine Bosne i Hercegovine zajedno s ostalim oružanim postrojbama.  

–  Sto devet poginulih branitelja HVO Sarajevo i Hrvatske brigade ‘Kralj Tvrtko’, nažalost, još nema spomen-obilježje u Sarajevu, za čiju su slobodu i multietničku strukturu dali svoje živote. Bitno je da u vremenu političkih manipulacija pokušamo iznijeti i sačuvati istinu o HVO Sarajevo i njegovim hrabrim braniteljima, bez stranačkih i ideoloških utjecaja, temeljem relevantnih i provjerenih izvora koji su dostupni i temeljem osobnih spoznaja o ratnim događanjima u Sarajevu i Bosni i Hercegovini – kazao je prvi ratni predsjednik i utemeljitelj HVO Sarajevo Marinko Pejić.

 

(FENA) M.K.