Branimir Lokner & Predrag Jovanović

Rokenrol u kandžama interneta

Muzika - regija Show Time

U Beogradu je predstavljena knjiga ”Rokenrol u kandžama interneta”, zajednički rad veterana rock novinarstva Branimira Baneta Loknera (poznat i kao jedan od diskofila sa najvećom kolekcijom pop i rock izdanja na svim medijima) i Predraga Jovanovića, novinara Radio Beograda koji se specijalizirao za teme vezane za internet i nove medije.

Knjiga ”Rokenrol u kandžama interneta”, koju čini zbirka razgovora, osvrta i prikaza na teme koje određuje njen naslov, suočava aktere ovdašnje muzičke priče, sastave i izvođače sa njihovim prihvatanjem novog, ali već sveprisutnog načina promocije i prezentacije svojih radova i karijere u novonastalim okolnostima, gdje prisutvo u on-line medijima predstavlja najvažniji način trasiranja puta i poruke od artista do neposrednog konzumenta.

Pri tome autori traže odgovore na pitanja kako se akteri scene snalaze u svemu tome i da li veći efekat u reklamiranju donosi internet sa svojim mrežama ili klasični mediji.

Dakle, prepuštaju li  TV, radio i novine svoju dosadašnju glavnu ulogu internetu, čitaoci će saznati iz brojnih razgovora, analiza i razmišljanja u knjizi ”Rokenrol u kandžama interneta”.

A među onima čije su stavove u knjigu uobličili autori mnogi su muzičari iz – što je posebno vrijedno – četiri generacije srpske i ex-yu scene: R. M. Točak, Džindžer Božinović, Miroslav Cvetković Cvele, Maja E-Play, Gale Kerber, grupa Vrane Kamene, Bijesovi, Cane Partibrejkers, Branko Marušić Čutura, Pera Jelić (Yu grupa), Nikola Čuturilo Čutura. Dragoljub Crnčević (Point Blank), Dingospo Dali, Ice Cream Man, Zlatko Manojlović, grupa Repetitor…