FENA Novost: U Zavidovićima pronađena veća količina opojnih sredstava

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-27 16:08:24

U Zavidovićima pronađena veća količina opojnih sredstava

ZAVIDOVIĆI, 27. oktobra (FENA) – Policijski službenici Policijske stanice Zavidovići su, postupajući po osnovu naredbe Općinskog suda u Zavidovićima, pretresli stan i podrumske prostorije u ulici Branilaca grada, koje koristi osoba Š.A., i tom prilikom su pronašli veće količine opojnih sredstava.

U stanu su pronašli 33 ‘pvc kesice’ sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom i drugim karakteristikama asocira na opojnu drogu “speed”, bruto težine 73,05 grama, staklenu teglu sa sadržajem zeljaste biljne materije težine 384,60 grama, 24 pvc kesice sa sadržajem zeljaste biljne materije koja asocira na opojnu drogu “marihuanu”, težine 13,90 grama, jednu plastičnu posudu sa sadržajem sjemenki i dijelove stabljike marihuane, težine 275,85 grama, te tri pakovanja u pvc foliji sa zeljastom biljnom materijom, i jednu bijelu tabletu koja sadrži psihotropne supstance.

Kriminalistički inspektori pronašli su još dvije staklene tegle i tri plastične posude sa sadržajem zeljaste biljne materije “marihuane”, bruto težine 1.342,75 grama, i digitalnu vagu za precizno mjerenje.

Navedena osoba Š.A. je lišena slobode, privedena i zadržana u službenim prostorijama Policijske stanice Zavidovići gdje je nad njim zavedena kriminalistička obrada, dok će pronađena materija i predmeti biti dati na vještačenje.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će Policijska stanica Zavidovići dostaviti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv Š.A., rođenog 1985. godine, iz Zavidovića, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

(FENA) M.L.