FENA Novost: Na GP Bosanski Brod na prelazak granice čeka se do jedan sat

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-27 14:06:19

Na GP Bosanski Brod na prelazak granice čeka se do jedan sat

SARAJEVO, 27. oktobra (FENA) – Pretežno suh ili vlažan kolovoz i pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara karakteriše saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini. 

Skreće se pažnja na mjestimično jače udare vjetra, kao i na učestale odrone. 

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-6 Stolac-Ljubinje (07-16 sati) i M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10  i od 13 do 15 sati), kao i na regionalnom putu R-467 Zavidovići-Olovo (Smajilbašići polje, 08-16 sati). 

Zbog izvođenja međunarodne vojne vježbe pod nazivom “REGEX 2016” na regionalnom putu R-411 Kola-Stričići, obustavljen je saobraćaj danas do 16 sati.  Vozila mogu saobraćati alternativnim pravcem (Kola-Ledenice-Stričići). 

Od puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-16 Donji Vakuf-Bugojno, M-4 Simin Han-Kalesija, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad i M-16.2 Prozor-Jablanica. 

Na graničnom prijelazu Bosanski Brod na prelazak granice u oba smjera čeka se do jedan sat. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) L.A.