FENA Novost: Dan za visoke zvanice povodom završetka Međunarodne vježbe REGEX 16

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-27 07:58:17

Dan za visoke zvanice povodom završetka Međunarodne vježbe REGEX 16

SARAJEVO, 27. oktobra (FENA) – U sklopu Međunarodne vojne vježbe REGEX 16 danas će u kasarni Oružanih snaga Bosne i Hercegovine “Kozara” u Banjoj Luci i vojnom poligonu “Manjača” biti upriličen Dan za visoke zvanice.

U okviru Dana za visoke zvanice, a povodom završetka vježbe REGEX 16, na lokaciji kasarne “Kozara”, a nakon toga i na vojnom poligonu Manjača bit će prezentirane snage i sredstava koja su bila angažirana tokom održavanja ove vježbe.

Vježba REGEX 16 je zajednička međunarodna regionalna vježba koja se održava od 24. do 27. oktobra 2016. godine, a čiji cilj i svrha su obuka i unaprijeđenje operativnih sposobnosti komandi i jedinica kako zemlje domaćina tako i partnerskih zemalja u planiranju i izvršenju operacija podrške miru u realnom vremenu i multinacionalnom okruženju.

Domaćini i organizatori ove vježbe su Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH.

Na vježbi REGEX 16 u Bosni i Hercegovini učestvovale su zemlje članice iz raznih programa partnerske saradnje sa NATO i to PfP: Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Republika Makedonija, Srbija, Ukrajina, Gruzija, Armenija, Mediteranski dijalog (MD): Jordan, Tunis, Istanbulska inicijativa za suradnjom (ICI): Ujedinjeni Arapski Emirati, Partneri diljem svijeta (PatG): Pakistan te snage EUFOR-a u BiH, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) M.B.