FENA Novost: Vrhunski stručnjaci iz ginkeologije i perinatologije na kongresu u Sarajevu

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-25 14:24:27

Vrhunski stručnjaci iz ginkeologije i perinatologije na kongresu u Sarajevu

SARAJEVO, 25. oktobra (FENA) – Vrhunski predavači iz regije i svijeta u oblasti ginekologije i opstetricije (porodiljstvo), pedijatrije, neonatologije i onkologije okupit će se na drugom regionalnom kongresu iz oblasti ultrazvučne dijagnostike, koji će od 28. do 30. oktobra biti održan na Jahorini, a cilj je razmjena znanja.

Organizator tog skupa je Ian Donald škola u BiH, a sudjelovat će predavači iz Turske, Makedonije, Indije, Velike Britanije i drugih dijelova svijeta.

Najavljen je dolazak stručnjaka iz perinatalne medicine prof. dr. Ericha Salinga, američkog ginekologa i etičara prof. Franka Chervenaka, kao i prof.dr. Asima Kurjaka, prof.dr. Veljka Vlaisavljevića, prof.dr. Milana Stanojevića.

U radu tog skupa sudjelovat će i bh. stručnjaci prof.dr. Jadranka Dizdrarević, te mr.sc.dr. Selma Porović, prim. dr. Taib Delić i dr. Suada Tinjić.

Kodirektorica Ian Donald škole u BiH Selma Porović kaže Feni da je drugi regionalni kongres uvod u IV svjetski kongres o ultrazvuku koji će biti održan 2018. godine u Sarajevu te da je organizacija takvog skupa značajno priznanje kako za organizatora tako i za BiH u cjelini.

Porović navodi da Ian Donald škola (IDS) u BiH djeluje 12 godina, a organizacija ovog kongresa kruna je dosadašnjeg djelovanja. Glavna aktivnost je globalna edukacija iz oblasti ultrazvuka, a Sarajevo i BiH imaju mogućnost da postanu „rasadnik vrhunskih stručnjaka iz oblasti medicine“.

IDS najveća globalna asocijacija za edukaciju u svijetu je prisutna u 110 država.

(FENA) F.F.