FENA Novost: Pendeš razgovarala s novoimenovanom veleposlanicom Republike Bugarske

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-25 15:25:42

Pendeš razgovarala s novoimenovanom veleposlanicom Republike Bugarske

SARAJEVO, 25. oktobra (FENA) – Ministrica obrane BiH Marina Pendeš primila je danas u nastupni posjet novoimenovanu veleposlanicu Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini Avgustinu Cvetkovu i vojnog izaslanika Republike Bugarske u BiH brigadira Ivu Kuteva.

Ministrica Pendeš poželila je dobrodošlicu veleposlanici Cvetkovoj i brigadiru Kutevu u MOBiH te poželjela uspješan mandat novoimenovanoj veleposlanici.

Ministrica Pendeš je istaknula da je podrška Republike Bugarske veoma važna za Bosnu i Hercegovinu te upoznala goste o trenutnim aktivnostima Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH.

Među prioritetima ministrica Pendeš je naglasila put ka europskim i euroatlantskim integracijama, knjiženje nepokretne vojne imovine što je jedan od uvjeta za aktiviranje MAP-a, te pitanje rješavanja viškova naoružanja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.

Razgovarano je i o nastavku sudjelovanja OSBiH u mirovnim misijama te izgradnji sposobnosti i spremnosti OSBiH za pomoć civilnim strukturama vlasti, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

(FENA) E.F.