FENA Novost: Nova tehnološka rješenja predstavljena u Bavarskoj bh. hidroenergetičarima

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-24 19:08:51

Nova tehnološka rješenja predstavljena u Bavarskoj bh. hidroenergetičarima

SARAJEVO, 24. oktobra (FENA) – Delegacija bosanskohercegovačkih hidroenergetskih stručnjaka boravila je od 17. do 21. oktobra u njemačkoj pokrajini Bavarskoj radi upoznavanja s najnovijim tehnološkim i poslovnim rješenjima te sticanja ideja za moguća rješenja u ovoj oblasti u Bosni i Hercegovini, saopćilo je Predstavništvo njemačke privrede u BiH.

Program je započeo uvodnim izlaganjem o hidroenergiji u Ministarstvu privrede i medija, energetike i tehnologije pokrajine Bavarska pod čijim pokroviteljstvom je organizirano studijsko putovanje.

Učesnici su posjetili šest hidrocentrala, među njima i Walchensee, jednu od najvećih u Njemačkoj, te razgovarali s operaterima i proizvođačima.

U Okružnoj upravi Švapske (Schwaben) održan je mini sajam, gdje su učesnici iz BiH kontaktirali s bavarskim preduzećima i postavili temelj za buduću poslovnu suradnju.

U programu su učestvovali predstavnici kompanija koje se bave proizvodnjom i projektiranjem hidrocentrala te predstavnici javnih institucija i lokalne uprave, zainteresirani za primjenu modernih tehničkih rješenja.

Studijsko putovanje je održano u programu za poticanje saradnje “Bayern – Fit for Partnership”, a organiziralo ga je Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini (BiH) u saradnji s bavarskom kompanijom TUM-Tech GmbH iz Minhena.

(FENA) M.L.