FENA Novost: Na natjecanju Zagreb Connect 20 finalista iz sedam zemalja

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-24 16:57:27

Na natjecanju Zagreb Connect 20 finalista iz sedam zemalja

ZAGREB, 24. listopada (FENA/Hina) – U zagrebačkoj Gradskoj upravi u ponedjeljak su objavljena imena 20 finalista ovogodišnjeg startup natjecanja Zagreb Connect iz sedam zemalja, od kojih je 12 iz Hrvatske, a koji će od 29. do 30. studenoga u koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” predstavljati svoje ideje potencijalnim investitorima i ulagačkim institucijama u sklopu konferencije EBAN Winter University 2016. 

Tih 20 finalista odabrano je između 150 prijavljenih timova iz Europe i svijeta. Finalisti Zagreb Connecta dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Danske, Velike Britanije, Irske, Bosne i Hercegovine i Jamajke. 

 Iz Hrvatske su “Angler” s mobilnom aplikacijom za rješavanje geometrijskih problema koristeći kameru pametnog telefona, te “Balmaris” koji je nositelj patenta tehnologije za tretman balastnih voda na brodovima. Hrvatski “Budgeteer” predstavit će web aplikaciju koja omogućava marketinškim stručnjacima jednostavno planiranje budžeta za oglašavanje, sinkonizaciju kampanje za Google, Facebook i ostale mreže.

 Iz Hrvatske dolazi i “HAPPYtoVISIT” s idejom za pronalazak ruta, zanimljivosti i ostalih aktivnosti za raditi prilikom putovanja, te “KAKIS positive toilets” sa suhim WC-om za unutarnju i vanjsku uporabu, koji obrađuje organski otpad u gnojivo ili bio masu za grijanje. Hrvatski “myBrushies” pretvara pranje zubi u zabavnu igru, a “Nanodiy” omogućava stvaranje printanih otisaka s radne površine na bilo koji tekstilni materijal uz izrazito niske troškove.

 “PET FINDER” ima GPS lokator za kućne ljubimce s dodatnim mogućnostima koji djeluje u realnom vremenu, a “Run Zagreb” ima mobilnu aplikaciju koja povezuje trčanje s turističkim razgledavanjem gradova. “TinitusOFF” je mobilna aplikaciju koja uz pomoć glazbe liječi tinitus (konstantno zujanje u ušima, simptom koji pogađa preko 200 milijuna ljudi), “Trakbar” ima pametna poslovna rješenja za mala i srednja poduzeća u ugostiteljstvu, a “Vollo” online platformu za pretraživanjem, usporedbu i rezervaciju karata za autobusne linije u Europi s trenutnim fokusom na Hrvatsku i srednjoeuropsku regiju.  

 Organizator konferencije i predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela  – CRANE Davorin Štetner istaknuo je kako sve koji će nazočiti startup natjecanju očekuje spektakl. “Novosti je mnogo, a već sada mogu reći da će ova konferencija biti nešto najbolje što se u povijesti hrvatske startup scene dogodilo. Dobiti europsku konferenciju ovog tipa u Hrvatsku je velika stvar, pobijediti Švicarsku, Norvešku i Ukrajinu nije bilo lako. S razlogom smo pobijedili”, poručio je Štetner.

 Na Zagreb Connect se prijavilo 150 timova, startupa iz cijele Europe i svijeta, od kojih je 110 zadovoljilo uvjete. Finalisti će dobiti priliku svoje ideje predstaviti pred 400 poslovnih “anđela” i investitora, te osvojiti nagradu iz bogatog fonda u vrijednosti od 100.000 eura, od čega č50 posto u novcu. Prva nagrada je 20.000 eura, druga je 10.000, a treća 7000 eura. Nagrada Grada Zagreba je 5000 eura, a tolika je i nagrada publike za koju će, putem posebne aplikacije, moći glasati svi kupci karata. 

 Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako je to jedinstvena konferencija i možda najveći gospodarski događaj ove godine u Zagrebu i Hrvatskoj, istaknuvši kako Zagrebu služi na čast što je ušao u najuži izbor za status Grada poduzetnika.

(FENA) N.M.