FENA Novost: Branislav Sekulović koristio dokumenta na ime Mario Trivan

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-24 12:24:01

Branislav Sekulović koristio dokumenta na ime Mario Trivan

BANJA LUKA, 24. oktobra (FENA) – Osoba koju je Granična policija Bosne i Hercegovine 22. oktobra uhapsila na izlazu iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanski Brod je Branislav Sekulović, koji je koristio dokumenta na ime Mario Trivan.

Nakon hapšenja predat je Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS).

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUPRS-a predali su Sekulovića sudiji za prethodni postupak Suda BiH za ekstradiciju po međunarodnoj potjernici.

Istovremeno Tužilaštvu BiH dostavljena je dopuna izvještaja protiv ove osobe, jer postoji osnovi sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljena trgovina u vezi s krivičnim djelom falsifikovanje isprave i falsifikovanje ili uništenje službene isprave, potvrđeno je iz MUPRS-a.

Pripadnici Granične policije BiH su u subotu na Graničnom prelazu Brod lišili slobode Maria Trivana za kojim je bila raspisana potraga MUP-a RS, nakon čega je on predat u nadležnost Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, jer je bila raspisana potraga za putnom ispravom na ime ovog lica za krivično djelo falsifikovanje isprave.

Nakon kriminalističke obrade nad licem, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su utvrdili da se radi o Branislavu Sekuloviću za kojim je raspisana međunarodna potjernica zbog krivičnih djela počinjenih u Republici Srbiji.

O svemu navedenom obavješteno je nadležno tužilaštvo.

Mediji u RS-u su ranije objavili da je uhapšeni Sekulović “trostruki ubica iz Beograda te da ima validan bh. pasoš sa ‘ukradenim identitetom, izdan u CJB Banja Luka“.

(FENA) L.A.