FENA Novost: Galić putuje u austrijski Linz na SP u karateu

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-23 12:18:00

Galić putuje u austrijski Linz na SP u karateu

SARAJEVO, 23. oktobra (FENA) – Reprezentativac BiH u karateu Ervin Galić danas će otputovati na svjetsko prvenstvo koje će biti održano u austrijskom gradu Linzu od 25. do 30. oktobra.

Galić je stipendista Fondacije ”Izvor nade” i jedan od najmlađih takmičara na predstojećem Svjetskom prvenstvu, saopćeno je.

Karatist je pred polazak, u kraćem intervjuu za oficijalnu stranicu Fondacije ”Izvor nade”, kazao da je sve pripreme odradio po zacrtanim planovima te da očekuje dobre rezultate na predstojećem prvenstvu.

– Meni je ovo prvo seniorsko svjetsko prvenstvo i jedan sam od najmlađih takmičara, ali sam se kvalitetno spremio. Očekujem dobar rezultat i dat ću sve od sebe da branim boje svoje domovine. U svakoj kategoriji će biti do 100 takmičara, borbe će biti veoma teške i zahtjevne, pogotovo u mojoj kategoriji gdje ima višestrukih osvajača evropskih i svjetskih medalja tako da će konkurencija biti veoma jaka – rekao je Galić koji nastupa u kategoriji do 67 kilograma.

U Sarajevu je obavio treninge i klupske pripreme, a završne pripreme je odradio s reprezentacijom BiH. Dodaje da su mu roditelji i treneri najveća podrška.

(FENA) J.Č.