FENA Novost: Upriličena promocija diplomanata i magistara nauka Univerziteta u Zenici

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-22 15:03:30

Upriličena promocija diplomanata i magistara nauka Univerziteta u Zenici

ZENICA, 22.oktobra (FENA) – Univerzitet u Zenici danas je upriličio tradicionalnu osmu promociju diplomanata i magistara nauka prvog i drugog ciklusa ove javne ustanove.

Promovirano je 405 diplomanta, 33 magistra struke i sedam magistara nauka, koji su završili dodiplomsko ili postdiplomsko školovanje na nekom od osam fakulteta.

Najboljim studentima Univerziteta u Zenici uručene su Povelje rektora i Povelje dekana, a Poveljom rektora nagrađeni su Đelaludina Šukalić, koja je ostvarila prosjek  9,86 za drugi ciklus studija, i za prvi ciklus Azmir Omerović, koji je imao prosjek ocjena 9,87.

Uime promoviranih i nagrađenih zahvalila se najbolja studentica svoje generacije na postdiplomskom studiju Filozofskog fakulteta Đelaludina Šukalić i svima čestitala na uspješno završenom obrazovanju.

Čestitke promoviranoj generaciji uputio je i premijer Vlade ZDK Miralem Galijašević, koji je istakao da mu je čast biti među mladima koji će ih sutra naslijediti na radnim mjestima i društvenim aktivnostima.

Čestitke uspješnim studentima uputio je i rektor Univerziteta u Zenici Dževad Zečić, koje je naglasio da je od osnivanja Univerzitet postigao zavidne rezultate koji ga svrstavaju među vodeće visokoškolske ustanove u Bosni i Hercegovini.

Svečana promocija diplomanata i magistara nauka uveličana je nastupom Omladinskog hora Zenica i prisustvom velikog broja gostiju,  pred kojima su završenici položili zakletve.

 

 

(FENA) D.V.