FENA Novost: Zenička policija nastavlja s provjerama tačnosti prijave za otmicu

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-21 15:57:28

Zenička policija nastavlja s provjerama tačnosti prijave za otmicu

ZENICA, 21. oktobra (FENA) – Policija MUP-a Zeničko-dobojskog kantona oglasila se saopćenjem vezanim za prijavljeni pokušaj otmice, u kojem ističe da “još ne možemo potvrditi tačnost navedene prijave niti činjenicu da je izvršena otmica ili pokušaj”.

Policija navodi da su nakon zaprimljene prijave o navodnoj otmici i pokušaju otmice dviju djevojčica od  dviju osoba, koje su bile u vozilu na području naseljenog mjesta Tetovo u Zenici, odmah angažovane policijske patrole i timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK-a radi vršenja blokade navedenog područja i saobraćajnica, te vršenja drugih mjera i radnji iz nadležnosti policije.

-Sa ciljem prikupljanja informacija, te provjere navoda iz prijave, u službenim prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova obavljen je razgovor s djevojčicom, koja je i prijavila navodni slučaj otmice, kada je, kako navodi, uspjela pobjeći. U obavljanje ovog razgovora su osim policijskih službenika uključene i druge stručne osobe u skladu s važećim procedurama kada je u pitanju obavljanje razgovora s djecom i maloljetnicima- navodi se u popodnevnom saopćenju policije.

Iz uprave Osnovne škole “Hasan Kikić” potvrđeno je da nema prijava o nestanku nijedne učenice, te da su izostanke pojedinih učenika opravdali roditelji. Istražne radnje obavljene su tokom dana na širem gradskom području, a službenici kriminalističke policije poduzimajući aktivnosti na dokumentovanju ovog slučaja postupali su u skladu s nalozima i uputama dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva ZDK, koji je u policijskim prostorijama direktno izdavao naredbe i upute, te rukovodio naznačenim aktivnostima i s kojim su vršene stalne konsultacije.

Nakon što je obavljen razgovor s djevojčicom policijski službenici nastavljaju istražne aktivnosti na prikupljanju saznanja radi provjere tačnosti navoda iz zaprimljene prijave o otmici i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi s navedenim događajem, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću MUPZDK-a.

(FENA) H.D.