FENA Novost: Predsjedništvo SBiH održalo sastanak s kadrovima koji su osvojili mandate

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-21 13:41:27

Predsjedništvo SBiH održalo sastanak s kadrovima koji su osvojili mandate

SARAJEVO, 21. oktobra (FENA) – Predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić i članovi Predsjedništva stranke čestitali su izabranim nosiocima mandata, na sinoćnjem sastanku sa stranačkim kadrovima, te ih pozvali da u vršenju odgovornih dužnosti budu dosljedni državotvorne ideje i programskih ciljeva Stranke.

Čestitke članova Predsjedništva i svih učesnika na sastanku upućene su posebno Hašimu Mujanoviću, izabranom načelniku u općini Zavidovići, koji je u izrazito nepovoljnom političkom ambijentu ostvario uvjerljivu izbornu pobjedu.  

Istaknuto je da osvojenih više od 45.000 glasova za mandate u općinskim vijećima, odnosno skupštinama opština, što je porast od oko 15.000 glasova u odnosu na posljednje izbore, više od 30.000 glasova koje su ostvarili stranački kandidati za načelnike općina, osvojenih 75 mandata u općinskim vijećima, odnosno skupštinama opština, zastupljenost SBiH u 36 općinskih vijeća/skupština općina, te osvojeni mandat načelnika u Općini Zavidovići su potvrda i neoborivi argumenti jačanja Stranke i njene uloge na političkoj sceni, saopćeno je iz Pres-službe SBiH.

(FENA) M.L.