FENA Novost: Besplatni preventivni pregledi za osobe starije od 65 godina

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-21 16:11:20

Besplatni preventivni pregledi za osobe starije od 65 godina

SARAJEVO, 21. oktobra (FENA) – Ambasada Narodne Republike Kine u BiH i kineska kompanija Huawei u saradnji s Kliničkim centrom Univerziteta u Sarajevu organiziraju humanitarnu akciju u okviru koje će omogućiti besplatne preventivne preglede osobama starijim od 65 godina, nastanjenim na području općine Centar.

Generalna direktorica KCUS-a prof.dr. Sebija Izetbegović i ambasadorica NR Kine u BiH Chen Bo pozivali su sve osobe s područja općine Centar, starije od 65 godina, da iskoriste ovu priliku i besplatno urade analize krvi, krvnog pritiska, te screening na očnu mrenu.

Akcija će se provoditi 29. oktobra ove godine, a u okviru akcije će biti pregledano 150 pacijenata.

Prijave za navedene preglede mogu se izvršiti pozivom na telefonske brojeve 297 264 (Biljana Jandrić) ili 298 598 (Selma Kominlija), svakim radnim danom, u terminu od 08.00 do 16.00 sati.

Prilikom dolaska na pregled obavezno je da pacijenti sa sobom imaju neki identifikacioni dokument (lična karta, zdravstvena knjižica..) i nije potrebno imati uputnicu, niti potvrdu o zdravstvenom osiguranju, saopćeno je iz Ambasade Narodne Republike Kine u BiH.

(FENA) M.B.