FENA Novost: Održana Osnivačka skupština Uzajamno garancijskog društva ‘Iskra 1’

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-20 17:26:03

Održana Osnivačka skupština Uzajamno garancijskog društva ‘Iskra 1’

MOSTAR, 20. listopada (FENA) – U Mostaru je danas održana Osnivačka skupština Uzajamno garancijskog društva ISRKA 1“, prve štedno-kreditne zadruge u Bosni i Hercegovini.

Osnivači Uzajamno garancijskog društva su Udruga za poduzetništvo i posao LiNK Mostar, pojedine članice Mreže organizacija za ekonomski razvoj BiH – LEDnet, kao i istaknuti pojedinci, njih 13 ukupno s područja cijele Bosne i Hercegovine.

Kako je priopćeno iz LiNK-a, cilj formiranja novog financijskog instrumenta je pomoć razvoju malog i srednjeg poduzetništva, posebice proizvodnih mikro poduzeća i samozaposlenosti, s ciljem povećanja zaposlenosti, smanjenja siromaštva i povećanja socijalne uključenosti.

Djelovanje financijskog instrumenta će biti zasnovano na zadružnom načelu s tim da će sadržavati i elemente uzajamnog garantiranja i socijalnog osiguranja.

Na Osnivačkoj skupštini, usvojeni su osnivački akti, izvršen izbor članova Nadzornog Odbora iz reda osnivača, dok je za direktora zadruge imenovan prof. dr. Vjekoslav Domljan iz Mostara, a Enver Sarvan iz Modriče za predsjednika Skupštine.

(FENA) G.P.