FENA Novost: Bh. ambasador razgovarao s ministrom omladine i sporta Malezije

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-20 14:42:13

Bh. ambasador razgovarao s ministrom omladine i sporta Malezije

IPOH/SARAJEVO, 20. oktobra (FENA) – Ambasador Bosne i Hercegovine u Maleziji Emir Hadžikadunić jučer je, na marginama Svjetske konferencije o međunarodnim telekomunikacijama u malezijskom Ipohu, razgovarao s ministrom omladine i sporta Malezije Khairyem Jamaluddinom.

Razmatrane mogućnosti saradnje između Bosne i Hercegovine i Malezije u oblasti sporta i omladine, u vidu međusobne razmjene sportskih klubova i udruženja, a Khairy se interesovao za politiku sporta i omladine u Bosni i Hercegovini.

Khairy je rekao da planira učestvovati na Sarajevo Business Forumu sljedeće godine, naglasivši da je o toj konferenciji čuo puno pohvala od kolega koji su predhodnih godina učestvovali na SBF.

Hadžikadunić je naglasio da postoji istorija prijateljskih odnosa dviju država, zahvalivši na dosadašnjoj pomoći koju je Vlada Malezije pružala Bosni i Hercegovini u različitim oblastima, od podrške civilnoj službi BiH, do stipendiranja bh. studenata.

Sagovornici su se suglasili da se vrlo dobri politički odnosi mogu iskoristiti za unapređenje odnosa i u svim drugim oblastima, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) J.Č.