FENA Novost: Promocija učenika generacije osnovnih i srednjih škola u TK-u

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-19 13:11:19

Promocija učenika generacije osnovnih i srednjih škola u TK-u

TUZLA, 19. oktobra (FENA) – Manifestacija promoviranja učenika generacije osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona za školsku 2015./2016. godinu upriličena je danas u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli u organizaciji Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK-a.

Na ovoj manifestaciji promovirano je 88 učenika osnovnih i 33 učenika srednjih škola, koji su pored diploma za učenika generacije škole koju su pohađali, dobili i 100 KM.

Kantonalni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović smatra da ova manifestacija predstavlja širenje pozitivnih vrijednosti kroz promociju najboljih od najboljih učenika.

-Nastojimo na skroman način odati priznanje našim najboljim učenicima, učenicima generacije za njihov dugogodišnji kvalitetan rad i rezultate, te promovirati ono najkvalitetnije što imamo u našem obrazovnom sistemu – kazao je Muratović.

Čestitao je svima koji su radili s ovim učenicima, dodavši da su i pored finansijskih i drugih poteškoća s kojima se suočavaju prosvjetni radnici, zapaženi značajni rezultati rada, naročito u vannastavnim aktivnostima.

(FENA) L.A.