FENA Novost: Predloženo formiranje jedinice za upravljanje razvojem u Tuzli

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-19 15:51:13

Predloženo formiranje jedinice za upravljanje razvojem u Tuzli

SARAJEVO, 19. oktobra (FENA) – Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović sastao s predstavnicima projekta Lokalni integrisani razvoj, koji su mu predložili da se u cilju iznalaženja najprihvatljivijeg modela za upravljanje razvojem, formira jedinica za upravljanje razvojem u okviru gradske administracije odnosno Odjeljenja za strateško planiranje i upravljanje razvojem.

– Sve ove aktivnosti su neophodne i za ostvarivanje još boljeg poslovnog okruženja, s ciljem stvaranja većeg broja novih radnih mjesta i zahvalan sam na ovoj analizi i preporukama, koje su u potpunosti u skladu s mojim opredjeljenjima i prioritetima za naredni period – izjavio je gradonačelnik Imamović.

Predloženi model omogućava integralni pristup strateškom planiranju, bolje praćenje realizacije projekata i efikasnije izvještavanja.

U okviru projekta Grad Tuzla je učestovao u izradi analiza funkcije upravljanja razvojem, te izradi preporuka za unapređenje ove funkcije.

Projekt finansira EU, a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) do 2018. godine, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Tuzla.

(FENA) M.B.