FENA Novost: O Međunarodnoj vojnoj vježbi „REGEX 16“ sutra na pres-konferenciji u Banjoj Luci

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-19 14:46:29

O Međunarodnoj vojnoj vježbi „REGEX 16“ sutra na pres-konferenciji u Banjoj Luci

SARAJEVO, 19. oktobra (FENA) – Međunarodna vojna vježba „REGEX 16“ u čijoj će realizaciji  sudjelovati više od 1.000 vojnika iz više od deset zemalja bit će izvedena od 24. do 27. oktobra na vojnim lokacijama – kasarna „Kozara“ i vojni poligon „Manjača“ kod Banje Luke.

Tim povodom, a u organizaciji Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH (OSBiH) sutra će u kasarni Kozara u Banjoj Luci biti održana konferencija za novinare.

O značaju ove vježbe za BiH, Ministarstvo odbrane i OSBiH, te o pripremama za njenu organizaciju i realizaciju govorit će generalmajor Mirko Tepšić, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH, brigadni general Radovan Ilić, komandant Šeste pješadijske brigade OSBiH i brigadir Ilija Petrović, komandant Komande za obuku i doktrinu (KOID) OSBiH u ulozi direktora vježbe REGEX 16, kao i predstavnik Združene komande NATO-a iz Napulja, pukovnik Cristhopher le Cerf.

Činjenica da je domaćinstvo ove vježbe povjereno našim Oružanim snagama predstavlja svojevrsno priznanje Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH na dostignućima u procesu približavanja euroatlanskim asocijacijama i institucijama, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) M.B.