FENA Novost: Na Bijambarama održano predavanje o šumskim požarima

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-19 12:42:39

Na Bijambarama održano predavanje o šumskim požarima

SARAJEVO, 19. oktobra (FENA) – U sklopu projekta obilježavanja značajnih ekoloških datuma u saradnji s osnovnim i srednjim školama, Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo organizirala je danas na Bijambarama predavanje o šumskim požarima, povodom obilježavanja oktobra – mjeseca zaštite od požara.

Predavači su bili pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice KS-a, a predavanje je organizirano za učenike Osnovne škole “Srednje” iz Srednjeg.

Predavanje, kojem je prisustvovalo 30 učenika petih i šestih razreda, održano je u Informaciono-eudukacionom centru na Bijambarama.

– Učenici su imali iscrpno predavanje o šumskim požarima i njihovoj prevenciji, zaštiti od požara, koji su postupci ukoliko dođe do požara, kazao je Feni stručni saradnik za promociju i marketing JU Zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo.

Istakao je da je ovo jedna od mnogobrojnih aktivnosti koje poduzima Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja, da se educira najmlađa populacija.

Ovim predavanjem Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja je dala svoj skroman doprinos obilježavanju oktobra-mjeseca zaštite od požara.

(FENA) E.F.