FENA Novost: Jagodić: Ovo je veliki kapital za uzvrat

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-19 18:24:25

Jagodić: Ovo je veliki kapital za uzvrat

TUZLA, 19. oktobra (FENA) – Sloboda je napokon prekinula seriju utakmica bez pobjede. Trijumf protiv Širokog Brijega u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH iznimno je vrijedan i daje nadu Tuzlacima da mogu prezimiti među osam najboljih ekipa u ovom takmičenju.

No, danas na Tušnju nije bilo lako, što je poslije utakmice istakao i trener Slobode Vlado Jagodić.

– Široki Brijeg nije nimalo naivna ekipa sa kojom se može poigravati. Imali smo 15 minuta pada u prvom poluvremenu. Iskorigovali smo to i bitno je da smo pobijedili, a da nismo primili gol. To je veliki kapital za uzvrat. Nadam se da možemo u Širokom Brijegu postići gol, pa i dva i proći u četvrfinale – istakao je Jagodić.

Čestitao je svojim igračima na velikoj borbenosti i zalaganju, a zahvalio je na podršci i navijačima svog tima.

Pojedine igrače Jagodić je danas odmarao, jer se već u subotu Sloboda i Široki Brijeg sastaju u 13. kolu Premijer lige, a zatim iduće srijede u revanš susretu Kupa BiH.

– Imali smo perioda i loše igre, ali morate to razumjeti. Protiv Širokog Brijega teško je držati isti tonus, pogotovo kada u ekipi imate mlade igrače kojima je ovo veliki podstrek za ubuduće. Za subotu moramo oporaviti neke igrače, jer nije lako svaka tri dana igrati utakmicu. Naš cilj poslije subote je ostaviti Široki četiri boda iza nas – zaključio je Jagodić.

(FENA) H.D.