FENA Novost: Sutra u Vijećnici prijem za delegaciju francuske kompanije SUEZ

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-18 13:58:00

Sutra u Vijećnici prijem za delegaciju francuske kompanije SUEZ

SARAJEVO, 18. oktobra (FENA) – Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i ambasadorica Republike Francuske u BiH Claire Bodonyi sutra u Vijećnici organiziraju obilazak i prijem za višečlanu delegaciju francuske multinacionalne kompanije SUEZ Consulting, koju predvodi direktor Loïc Voisin.

Prijemu će prisustvovati i tim firme Safege Bosna – podružnice kompanije SUEZ Consultinga u Sarajevu, koja je vršila nadzor nad obnovom Vijećnice tokom I, II i IV faze, koja je finansirana sredstvima Evropske unije u skladu sa evropskim standardima i lokalnim zakonodavstvom.

Kompanija SUEZ Consulting prisutna je u više od 70 zemalja, a u BiH, sa članicama “Safege” i “Safege Bosnia” od 1998. godine učestvuje u brojnim velikim projektima obnove i razvoja Sarajeva i BiH u oblasti komunalne infrastrukture i kulturnog naslijeđa.

S obzirom na to da je ova francuska kompanija zainteresirana za implementaciju sredstava EU, EBRD, EIB i WB., zajednička ulaganja te investiranja u Sarajevo i BiH, tokom  susreta u Vijećnici njeni predstavnici će prezentirati buduće planove vezane za oblasti vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda, energetsku efikasnost gradova i objekata, upravljanje okolišem i otpadom, transportnu infrastrukturu, te urbani razvoj i planiranje, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

(FENA) D.V.