FENA Novost: Predstavnici Federalne uprave civilne zaštite na =?utf-8?Q?vje=C5=BEbi?= “IPA FLOODS – CRO 2016”

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-18 13:44:42

Predstavnici Federalne uprave civilne zaštite na vježbi “IPA FLOODS – CRO 2016”

SARAJEVO, 18. oktobra (FENA) – U okviru Programa za prevenciju, pripravnost i odgovor na poplave na području zapadnog Balkana i Republike Turske – IPA FLOODS – CRO FLOODS, od 18. do 21. oktobra u Hrvatskoj će biti održana vježba pod nazivom “IPA FLOODS – CRO 2016”, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite. 

Učestvovat će predstavnici timova Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Turske i Kosova.

Predstavnici Federalne uprave civilne zaštite sa ljudstvom i MTS-om djelovat će u sklopu Tima Bosne i Hercegovine.

Operativno komunikacijski centar BiH-112, u cilju nesmetanog prelaska granice Tima BiH izvršio je najavu za prelazak granice putem Granične policije BiH, Uprave za indirektno oporezivanje BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, a u cilju olakšanog prelaska granice, uz podršku policijske pratnje.

Predstavnici Tima za spašavanje čamcima Federalne uprave civilne zaštite na put su krenuli jutros iz Sarajeva te su nesmetano prešli granični prelaz i ušli u Republiku Hrvatsku. Njihov dolazak u Zagreb očekuje se između 15 i 16 sati, kako bi mogli poduzeti sve neophodne radnje u cilju smještaja ljudstva i MTS-a u vlastite šatore, te izvršiti sve potrebne radnje za uspješan rad i učešće u vježbi.

(FENA) H.D.