FENA Novost: Jerković: Ekonomija ne poznaje granice

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-18 17:13:05

Jerković: Ekonomija ne poznaje granice

PRIJEDOR, 18.oktobra (FENA) – Dopredsjednik Republike Srpske Josip Jerković posjetio je danas proizvodne pogone preduzeća „Mira“ a.d. Prijedor.

Ova firma je članica grupacije „Kraš“, a o proteklih 13 godina rada prijedorske firme govorila je njena direktorica Marica Vidaković, ističući da je „Kraš“ na vrijeme prepoznao dobru priliku investiranja u “Miru”.

Ulaskom Republike Hrvatske u EU, jedan dio poslovanja „Kraš“ je prebacio u BiH, kako bi mogli nesmetano nastaviti opskrbu zemalja koje nisu članice EU.

Do danas je uloženo preko 30 miliona KM u ovu tvornicu.

-Raduje nas činjenica kako preko 80 posto proizvoda izvozimo na vanjsko tržište, a samo ćemo u Saudijsku Arabiju ove godine izvesti preko 1.000 tona keksa – izjavila je Marica Vidaković.

Dopredsjednik Republike Srpske Josip Jerković rekao je kako je lijepo vidjeti da ekonomija, zapošljavanje i bolji život ne poznaju granice.

-Bez obzira na vjeru ili boju kože ovdje se zajednički radi i ova općina mogla bi biti primjer svim lokalnim zajednicama kako treba zajednički raditi, jer je to budućnost na prostorima Republike Srpske, rekao je Jerković, saopćeno je iz kabineta entitetskog dopredsjednika.

(FENA) M.B.