FENA Novost: DPS: Gubitnici ne mogu dovesti u pitanje trijumf DPS

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-18 17:25:15

DPS: Gubitnici ne mogu dovesti u pitanje trijumf DPS

PODGORICA, 18. listopada (FENA) – Demokratska partija socijalista (DPS) poručila je danas kako je ta stranka s osvojenih 36 mandata nesporni pobjednik crnogorskih parlamentarnih izbora te da očajnički pokušaji izbornih gubitnika to ne mogu promijeniti.

“Regularnost i demokratičnost proteklih izbora, koje je nadgledalo 2092 domaćih i preko 500 stranih promatrača, po čemu su ovo bili najkontroliraniji izbori u Crnoj Gori od održavanja referenduma 2006. godine, potvrđeni su sa svih relevantnih međunarodnih adresa – promatračke misije OESS-a i ODIHR-a, Eeropska unije, Sjedinjenih Američkih Država i NATO-a, a ni rusko Ministarstvo vanjskih poslova ni državna Duma ne dovode u pitanje regularnost i rezultate nedjeljnih izbora”, navodi se u DPS-ovom priopćenju za javnost.

Dodaje se kako u izbornoj noći ni jedna oporbena stranaka nije osporila rezultate te da su svi njihovi predstavnici u biračkim odborima potpisali zapisnike s birališta te su tako stavili pečat na čitav izborni proces.

“Manje od 24 sata kasnije, kad je s jedne od mentorskih adresa stigao nalog o promjeni strategije, sve oporbene partije pokušale su medijima poturiti tezu da osporavaju rezultate koje su već priznali. U zajedničkom gubitničkom bunilu, oporbene partije zaboravile su da, osporavajući rezultate na državnom nivou, ospore i rezultate lokalnih izbora u Budvi, za koje su sebe već proglasile pobjednicima. Jer je, izgleda, regularan samo onaj rezultat koji njima odgovara”, ističu iz DPS.

Iz stranke Mila Đuakonovića navode kako će DPS ubrzo formirati vladu sa svojim partnerima, a oporbenim strankama poručuju da se pripreme “ostati na istim gubitničkim pozicijama kao i tijekom svih prethodnih godina”.

(FENA) R.G.