Dnevna soba za potpuni užitak

Dome slatki dome Metropol

Prostorija u stanu ili kući u kojoj provodimo najviše vremena, definitivno je dnevna soba. To je mjesto za opuštanje i zabavu, kako sa ukućanima tako i sa gostima. Ona nije predviđena za osamljivanje, već je idealno mjesto za opuštanje u gledanju filma/televizije, nezaboravne partyje sa prijateljima i dragim ljudima, za koje želimo da se u našem domu osjećaju opušteno i dobrodošlo.

Dobro isplanirana i uređena dnevna soba, takozvana je vizit-karta svakog stana i od nje bi trebali započeti planiranje i uređenje ostalih prostorija. Zato ovom prostoru koji je obično i najveći u stanu, treba posvetiti posebnu pažnju, a mi vam donosimo nekoliko savjeta.

dnevna-soba-2

Svaku moderno uređenu sobu, možete uljepšati sa policama zaobljenih linija, ovalnog oblika ili od drveta, a zid na kojem se nalaze obojiti u neku živu boju.

Za sve one koji vole udobnost predlažemo pomalo zaboravljene stolice za ljuljanje. Fotelje i stolice obično se poredaju oko stolića u sobi, ali ako to prostor dozvoljava svojom veličinom, možete ih staviti i uz neki od zidova odakle će se uzimati po potrebi. Što se tiče samog stolića, njegovo održavanje nije ništa manje važno od održavanja kauča. Svakako se prije same kupovine raspitajte o materijalu, kao i o tome kako podnosi mokre čaše, da li je potrebno često premazivati zaštitnim sredstvima i sl. Za manje prostore se ne preporučuje okrugli stolić, niti onaj sa izbočenim nogarama, već četvrtasti ili ovalni.

dnevna-soba-1

Kod kupovine kauča nije važan samo tekstil, već njegova udobnost. Prilikom sjedanja, nikako se ne smiju osjetiti tvrdi dijelovi, a jastuci ne bi smjeli poprimiti oblik vašeg tijela već zadržati svoj oblik. Kauč uvijek postavljate tako, da mu se u svakom trenutku može nesmetano prići.

Nikako nemojte žaliti kod kupovine tepiha. Kvalitetan tepih je kao umjetnička slika i on ima posebnu sentimentalnu vrijednost, jer se naslijeđuje iz generacije u generaciju.

Nemojte zaboraviti da je nekada dovoljan samo jedan predmet, da i najjednostavniji enterijer dobije novi sjaj. Zato napravite svoju kombinaciju i vašu dnevnu sobu učinite omiljenim prostorom za druženje sa porodicom i prijateljima.

Dnevna soba