FENA Novost: Projekti Udruženja građana ‘Batuša’ iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-17 11:07:45

Projekti Udruženja građana ‘Batuša’ iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja

GORNJI VAKUF/USKOPLJE, 17. oktobra (FENA) – Udruženje građana “Batuša” iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja planira realizirati projekt “Učlani se, stipendiraj”.

-Cilj je da prodajom članskih kartica našeg udruženja, koju ćemo vršiti od januara do jula 2017., osiguramo stipendije za tri studenta s mjestom prebivališta u našoj mjesnoj zajednici, po jednog iz Batuše, Krupe i Odvoda – kazao je predsjednik ovog udruženja Muamer Zukić.

Novac od prikupljene članarine, dodao je, koristit će se isključivo za stipendiranje uspješnih i materijalno ugroženih studenata.

Po njegovim riječima, Udruženje “Batuša” je od  maja ove godine, kada je osnovano, provelo više značajnih projekata, radi poboljšanja života građana u tom dijelu općine, a posebno mladih.

-Projekti su urađeni uz pomoć Općine, Fondacije “Mozaik”, te pravnih i fizičkih osoba s područja lokalne zajednice. Odobren je, također, projekt izgradnje košarkaškog igrališta, koji bi trebao startati u aprilu iduće godine – naglasio je Zukić.

Članovi spomenutog udruženja su, istaknuo je, ponosni na činjenicu da su inicirali provođenje akcije prikupljanja pomoći za troje maloljetne djece u porodici Filan koja su, nakon gubitka majke usljed teške bolesti, nedavno izgubili i oca Muharema, koji je smrtno stradao u saobraćajnoj nesreći. 

(FENA) L.A.